De materialen van een balletpakje

De materialen van een balletpakje

Balletpakjes worden gemaakt voor materialen dat speciaal ontworpen is voor dansers en sporters. Deze materialen zijn licht van gewicht en drogen snel na intense trainingen. Bij dit soort materialen kunt u denken aan supplex, katoen, tactel en combinaties daarvan.

Vooral stoffen als tactel en supplex zijn erg rekbaar en bewegen goed met het lichaam mee tijdens het dansen. En het gebruikt van katoen zorgt voor de stevigheid. Dansers hebben vaak een specifieke voorkeur voor bepaalde materialen. Het is aan te raden om meerdere soorten balletpakjes te passen zodat het verschil in gevoel duidelijk kan worden. Sommige dansers hebben voorkeur voor de stevigheid van katoen en andere dansers willen weer een balletpak dat erg dun en licht is en kopen daarom eerder supplex of tactel.

Het belangrijkste is dat het balletpak prettig aanvoelt tijdens het dragen en nergens gaat knellen of vervelend aanvoelt. Een balletpak moet strak aansluiten maar wel voldoende ruimte geven rondom de schouders en benen. Het mag daar op geen enkele plek knellen omdat dit de bewegingsruimte zal verkleinen. Ook hebben een aantal merken een dubbele laag aan de binnenkant van het balletpak, of naaien een sporttop in. Dit zorgt voor voldoende stevigheid zodat u geen bh aan hoeft onder het balletpak.

Wij adviseren dat u balletpakjes altijd aanschaft bij een gespecialiseerde danswinkel. Er wordt soms ook danskleding verkocht bij reguliere sport- of kledingwinkels, maar deze materialen voldoen vaak niet aan de eisen waar balletmerken wel aan voldoen.
Danswinkel verkoopt balletpakken van bekende merken Grishko, Capezio, Lulli, Papillon en vele andere. Al deze merken maken balletpakken van hoge kwaliteit die duurzaam zijn en dus lang mee gaan.